Nøddeknækkeren med Randers Balletskole

Lørdag den 16. december 2023 kl. 17.00 på Værket

  • Målgruppe For voksne
  • Kategori Forestillinger/Film

Randers Balletskoles dygtige unge dansere og balletbørn spreder en varm og magisk julestemning, når de opfører juleklassikeren 'Nøddeknækkeren' på Værket.

Hos familien Stahlbaum forberedes det store juleselskab. Lille Clara er nysgerrig efter at se det flot pyntede juletræ, men det må vente, til dørene åbnes til stuen. Gæsterne strømmer til, og de morer sig med selskabsdanse. Onkel Drosselmeier er dukkemager og lidt af en troldmand; han præsenterer gæsterne for Harlequin og Columbine, og han forærer Clara en nøddeknækkerdukke, hvilket hendes bror er ganske misundelig over.

Da gæsterne er taget hjem, og alle er gået til ro, myldrer det med mus i natten, og det viser sig, at Nøddeknækkeren leder en hær af soldater, der kæmper mod musene. I drømme rejser Clara gennem en fyrretræsskov, og hun hvirvles ind i et voldsomt snevejr. Clara ankommer til det magiske slot på Sukkerbjerget og møder hér marcipanhyrdinderne og Sukkerfeen. Nu danses chokoladen, kaffen og teen: den spanske-, arabiske- og kinesiske dans. Rørfløjter viser deres vanskelige trin, Polichinelle arriverer med sine mange børn, og smukke blomster folder sig ud i en pragtfuld vals. Efter tarantellen og den eftertragtede Sukkerfe slutter Claras forunderlige drøm og hele herligheden.

Det er en ballet i to akter efter E.T.A. Hoffmanns fortælling Nussknacker und Mausekönig (1816). Balletten varer ca. to timer inkl. pause.

Pris: 90-160 kr.

Tid: Lørdag den 16. december 2023 kl. 17.00

Sted: Store Sal på Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, 8900 Randers C