Julebyvandringer

Torsdag den 30. november og 7., 14. og 21. december 2023 kl. 16.00-17.30 i Randers City

Foto: GoRanders

  • Målgruppe For alle
  • Kategori Øvrige og Den sidste uge op til jul

Kom med på julebyvandring i det julepyntede Randers en af de sidste fire torsdage inden jul.

På byvandringen hører du historien om Julebyen Randers. Allerede tilbage i 1915 begyndte Randers sine juletraditioner, og det har udviklet sig den fantastiske juleby, som vi har i dag.

Fortællingen om julebyen Randers giver cand.mag. Anne Marie Leth Michaelsen, som har udviklet turen sammen med Randers Stadsarkiv. Fortællingen ledsages af arkivets billeder på stort print, så forskellen fra dengang til i dag er tydelig.

Randers var op igennem 1900-tallet berømt for sin stemningsfulde juleudsmykning i den historiske bymidte. Folk valfartede til for at opleve den smukke juleby. Og det gør de stadigvæk.

I 1915 blev det første lille juletræ med levende lys på sat op på Rådhustorvet. Det var også Randers, der som den første by uden for København fik elektriske lys i granguirlanderne, som var håndbundne af ægte gran. Det skete i 1930, som også var året, hvor Randers besluttede at flytte Rådhuset i sin helhed tre meter for at give plads til bilerne.

Turen starter kl. 16.00 ved det smukt julepyntede Hotel Randers, hvor de voksne får en kop varm chokolade og børnene får juice to go.

Køb billetter til en julebyvandring på GoRanders.dk:

Du får en kvittering pr. mail, når du køber billet. Den kvittering skal du medbringe på dagen.

Pris: 115 kr. for voksne og 55 kr. for børn på 7-16 år. Det er gratis at deltage for børn under 7 år. Prisen er inklusive chokolade og/eller juice.

Tid: Torsdag den 30. november og 7., 14. og 21. december 2023 kl. 16.00-17.30

Mødested: Hotel Randers, Torvegade 11, 8900 Randers C

Foto: GoRanders