Den tid på året

Komedie-drama for voksne om en vanvittig juleaften

Filmen udspiller sig juleaften hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig kernefamilie, hvor man atter samler hele familien om en ægte jul med salmesang og andesteg. På en aften som denne må intet gå galt, og naturligvis er der plads til alle, såvel den forsmåede søster, svigerforældrene fra provinsen, de fraskilte og alkoholiserede forældre, den rapkæftede lillesøster samt hendes nye mand og papdatter (hvorfra dukkede de pludselig op?), - for hvor der er hjerterum, er der også husrum.

Men under overfladen, som er dækket af kunstig sne og juleglimmer, lurer en intens stemning af misforståelser og irritation, der er ligeså antændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om julefred.

"Den tid på året" er instrueret af Paprika Steen skrevet i samarbejde med dramatikeren Jakob Weis. Udover at instruere spiller Paprika Steen også en af hovedrollerne, mens de øvrige medvirkende tæller Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal m.fl.