Et barn er født i Betlehem på Museum Østjylland

17. november – 30. december

Scenen er sat i det orientalske Betlehem, når Museum Østjylland åbner årets stemningsfulde juleudstilling "Et barn er født i Betlehem". Store og små, spraglede og klassiske julekrybber fylder udstillingsrummet fra midten af november og året ud. Kig indenfor på museet, og oplev julekrybber i alverdens udgaver med den hellige familie, stald, dyr og vismænd som det magiske omdrejningspunkt.

Der er mange måder at holde jul på. Mange fejrer den store aften i det julepyntede hjem med sprød and og gaver, andre tager julefesten under armen og holder jul med gode venner et andet sted på kloden. Et fælles udgangspunkt for alle julefejringer er dog fødslen af et helt særligt barn.  

En julekrybbe er en tableauopstilling, der med figurer viser den stald eller hule i Betlehem, hvor Jesus ifølge juleevangeliet blev født. Opstillingen laves ofte med små figurer, men den kan også bestå af figurer i menneskestørrelse, af et maleri eller af brugskunst.

Julekrybberne i udstillingen kommer fra hele verden, så der er noget for både den gode og mindre gode jule-smag. Gennem mange årtier er julekrybber blevet fortolket og udviklet på, så de i dag kan præsenteres i alle former, størrelser, farver og kvaliteter.

Udstillingen åbner lørdag den 17. november kl. 11:00. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Bamsemuseet i Skagen har udlånt deres Jesus-bamse, Maria- og Josef-bamser og tre vismænd-bamser, så de i år kan sprede hygge på museet i Randers. De bløde plys-banditter danner tilsammen udstillingens mest nuttede julekrybbe med deres håndsyede tøj og venlige bamseøjne.