Nøddeknækkeren med Randers Balletskole

Torsdag den 16. december 2021 kl. 18.00 i Store Sal på Værket

Foto: Jan Szwed

Randers Balletskoles dygtige børn og unge dansere spreder en dejlig varm julestemning, når de opfører balletten "Nøddeknækkeren" på Værket.

"Nøddeknækkeren" er den ultimative juleforestilling; den er indbegrebet af varme, lys, hygge, magi og fællesskab – og ikke mindst fantastiske danseindslag.

I familien Stahlbaums hus gør moderen og stuepiger klar til juleselskabet. Gæster strømmer til, samles ved træet og morer sig med selskabsdanse. Onkel Drosselmeier forærer husets datter Clara en nøddeknækkerdukke, som han har lavet i sit dukkeværksted.

Om natten viser det sig, at der er noget magisk ved dukken, for nøddeknækkeren leder en hær af soldater, der kæmper mod en hær af mus. I drømme rejser Clara gennem en fyrretræsskov, og hun hvirvles ind i et voldsomt snevejr.

Clara ankommer til det magiske slot på sukkerbjerget, hvor hun danser med bolsjefeerne. Sukkerfeen præsenterer chokoladen (den spanske dans), kaffen (den arabiske dans) og teen (den kinesiske dans). Rørfløjterne viser deres vanskelige trin, og der danses en hvirvlende russisk trepak.

Polichinelle ankommer med sine mange børn, og blomster folder sig ud i en pragtfuld vals. Sidst, men ikke mindst, danses tarantellen, og øjeblikket er kommet for den eftertragtede sukkerfe. Den store finalevals afslutter hele herligheden og Claras forunderlige drøm.

Balletten varer ca. halvanden time inkl. 20 minutters pause.

Pris: 160 kr.

Tid: Torsdag den 16. december 2021 kl. 18.00

Sted: Store Sal på Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, 8900 Randers C