Skøjtebanen på J. O. Krags Plads

Fra ca. 17. januar – 1. marts 2021

I lyset af det stigende smittetryk har Randers Kommune  valgt  at udskyde åbningen til d. 17. januar 2021.

Om du er Bambi på glatis eller en ægte skøjteprinsesse, så er Randers Skøjtebane på Jens Otto Krags Plads et besøg værd. Skøn udendørsaktivitet med venner, familie eller kollega på isen - en runde mere med fornemmelse af vinter i næsen.

Naturligvis passer vi på hinanden og holder afstand og spritter hænder og udstyr, når skøjterne skal luftes.

Bruger du dine egne skøjter, koster det 20 kr. Har du ikke selv skøjterne, kan du leje et par for 40 kr.

Skøjtebanen holder denne sæson afhængigt af vejret åben frem til 1. marts 2021.

Banen er åben mandag til fredag kl. 13.00-20.00 og i weekenden kl. 10.00-18.00. Institutioner kan  booke plads i tidsrummet 09.00-13.00.

Corona-regler på skøjtebanen

Skøjtebanen er knap 1000 kvadratmeter stor, så ifølge myndighedernes retningslinjer må der være cirka 240 personer på banen på samme tid. Det har kommunen og Underværket dog valgt at reducere til 120. Dels for at undgå kø ved ind- og udgange og dels for at sikre ekstra god plads på selve skøjtebanen.

For at holde styr på hvor mange der præcis er på skøjtebanen ad gangen, er der sat hegn omkring banen.

Der bliver kun én indgang, som alle skal igennem. Dermed kan medarbejderne holde styr på, hvor mange der bliver lukket ind.

Køen kan i princippet brede sig ud på hele pladsen omkring banen, så der er rigeligt med plads til at stå med sikker afstand i køen.

Når du skal ud igen, sker det via en udgang et andet sted på banen. Dermed kommer du ikke til at gå imod dem, der er på vej ind.

På Underværkets hjemmeside bliver der oprettet et bookingsystem, hvor du på forhånd skal booke en dagsbillet inklusive skøjteleje eller inklusive egne skøjter. Billetten viser du, inden du bliver lukket ind på skøjtebanen.

Som noget nyt vil der være et gebyr på 20 kr., hvis du medbringer egne skøjter. Det er nødvendigt, hvis skøjtebanen skal løbe rundt i år - for ekstra corona-restriktioner kræver ekstra bemanding.

Som tidligere år vil skøjtebanen være åben for privatpersoner i hverdagene klokken 13.00-20.00 og klokken 10.00-18.00 i weekenderne.

Som sædvanlig kan institutioner booke tid på skøjtebanen i hverdagene klokken 09.00-13.00. I år vil der dog kun kunne være to institutioner på skøjtebanen ad gangen.

De to institutioner må ikke have fælles kontaktflader, så de får hver sin halvdel af skøjtebanen. Det handler ganske enkelt om, at det skal være muligt at smitteopspore i tilfælde af coronaudbrud, så vi skal ikke begynde at skabe kontakt mellem grupper fra forskellige institutioner.

På banderne, der omkranser skøjtebanen, vil der blive malet streger, der angiver, hvor man som gruppe må sidde sammen, og hvor langt der skal være over til næste gruppe.

Der vil være en højtaler, som skøjtebanens personale kan bruge til for eksempel at bede folk brede sig ud på skøjtebanen. Derudover vil der løbende være rundering af politi, ungdomsskolen og Underværkets personale, som skal holde øje med, at alt forløber, som det skal.

Hvis politiet vurderer, at stedet udvikler sig til at være et hotspot, hvor folk samles i store grupper, vil skøjtebanen blive lukket.

Selv om alle restriktioner bliver overholdt, er der ingen garanti for, at der ikke kan ske smitte med coronavirus. Derfor opfordrer Randers Kommune til, at du henter myndighedernes smittestop-app og også har den tændt, mens du besøger skøjtebanen. På den måde får du besked, hvis en person, du har været i nærheden af, efterfølgende bliver konstateret smittet med coronavirus - hvis altså den person også bruger appen.