Nissejagt på Museum Østjylland

16. november 2019 – 5. januar 2020

Foto: Museum Østjylland

Museumsnisserne har virkelig travlt med forberedelserne til julen i år. Da de altid har drømt om at fejre en rigtig god gammeldags jul, er de flyttet på landet til deres fætter, gårdnissen, og er blevet selvforsynende. Nisserne har kastet sig ud i juleforberedelser på samme måde, som folk gjorde det på landet i gamle dage. Det volder dog visse problemer - det er ikke helt nemt at være selvforsynende, når man ikke har prøvet det før.

Ligesom gårdnissen i fortiden hjalp til på gården med forskellige opgaver, så skal de små nisser på museet selvfølgelig også give en hånd med inden jul. De skal hjælpe med alt fra julebagningen til at passe dyrene i stalden, og det går ikke altid lige godt! Forhåbentlig er masser af friske børn klar til at hjælpe museumsnisserne med at få styr på julesager og drillerier, så nisserne kan opleve en god, gammeldags jul på landet i år.

Spor efter museumsnisserne titter frem hist og pist. Hvis I finder alle deres spor, må I da være en slags nissedetektiver - sådan nogle skal have et diplom.

Der er gratis adgang.