Jul på Museum Østjylland

Lørdag den 19. november til fredag den 30. december 2022 kl. 10.00-16.00

Det bliver både sjovt og hyggeligt, når der skrues op for julen på Museum Østjylland.

I år er særudstillingen, der fejrer museets 150-års jubilæum, pyntet op til jul med juleaktiviteter og julegenstande fra museets store samling. Du kan blandt andet se nogle af museets mange gamle nisser eller spille jule-timeline, hvor du og din familie og/eller dine venner kan konkurrere om, hvem der har bedst styr på julens historie. Hvornår blev det første juletræ i Danmark for eksempel tændt? Og hvornår blev den første tv-julekalender vist i fjernsynet?

Som noget særligt i år kan du opleve et stykke vaskeægte Randers-julenostalgi i form at et mekanisk nissebo. Nisseboet var gennem 1960’erne og 1970’erne en elsket del af juleudsmykningen i vinduet på Engelsk Herremagasin i Middelgade. Mange år hengemt på et loft har sat sine spor på den mekaniske juledekoration, men heldigvis har museets dygtige konservatorer sat nisseboet i så fin stand, at det med et tryk på en knap igen er muligt at se nissebamserne i fuld sving.

Du kan også gå på jagt efter de drillesyge museumsnisser, folde julepynt af gamle bøger og juleshoppe i den gamle købmandsbutik, som er proppet med julesager fra gamle dage, der kan friste enhver julesjæl.

Det koster penge at juleshoppe i købmandsbutikken og museumsbutikken, men alle andre juleaktiviteter på museet er gratis.

Tid: Lørdag den 19. november til fredag den 30. december 2022 kl. 10.00-16.00

Sted: Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers C